Menu

Nieuwe kasteeljonkvrouw Dever ontvangt laptop met toebehoren van Copiatek


Een aantal weken geleden stond een oproep voor hulp in de nieuwsbrief van MeerBusiness Duin & Bollenstreek. Huys Dever was op zoek naar een nieuwe (gebruikte) laptop en een beamer. Wij weten dat de nieuwsbrief van MeerBusiness goed gelezen wordt, want binnen een dag hadden we "beet" voor Huys Dever. En donderdag 17 juni werd op feestelijke wijze de apparatuur overhandigd. Een mooie laptop, een prachtige beamer en als klap op de vuurpijl een fraaie printer. een goed begin voor Suze Joukes, de nieuwe kasteelbeheerder, die Folckert van de Veen zijn taken overneemt nu de laatstgenoemde van een welverdiend pensioen gebruik gaat maken.

De apparatuur werd aangeboden door Copiatek via bemiddeling van Erika van der Heijden van stichting Hillegom-Lisse Teylingen uitdaging.

Wie is wie:
Copiatek: Refurbish, Re-use, Recycle. De missie van Copiatek is MVO en banen creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Nu met PSO30+ certificaat. Zij halen in heel Nederland bij bedrijven, gemeenten, instellingen en scholen afgeschreven ICT apparatuur op. Het afvoeren van oud IT materiaal kost doorgaans (veel) tijd en geld. Copiatek haalt het gratis bij u op. Denkt u aan de oude servers, computers, laptops, Thin Clients, monitoren en telefoons. De bruikbare spullen worden door Copiatek opgeknapt. De computers krijgen een nieuw modern systeem geïnstalleerd, nadat eventuele bestaande data is gewiped. Het wipen doen zij op bestelling met certificaat.

Stichting HLT-uitdaging
De Uitdaging is De Maatschappelijk Makelaar. De spin in het web die stichtingen en verenigingen, met gesloten beurs, verbindt aan het lokale bedrijfsleven. Stichtingen en verenigingen hebben vaak mooie ideeën, maar de uitvoering kan door geld, tijd of gemis aan goede apparatuur/kennis nog wel eens achterblijven. De vrijwilligers willen graag, De uitdaging kan ze vooruit helpen. Zij weten welke bedrijven hun kennis, materialen of medewerkers willen delen. Zij gaan voor de win-win-win situatie waarbij de verenigingen en stichtingen vooruit geholpen worden, bedrijven hun betrokkenheid tonen en nieuwe verbindingen gelegd worden tussen bedrijfsleven en de samenleving.

Huys Dever
Dever is een woontoren, gebouwd omstreeks 1370 als een versterkt woonhuis of liever nog: een Ridderhofstad, waar de eerste bewoner, ridder Reinier d’Ever veilig kon wonen. Reinier is niet de eerste d’Ever in Lisse, zijn vader en grootvader woonden er waarschijnlijk al, maar we weten niet precies hoe en waar. Dus als u een unieke locatie zoekt? Zoek niet verder maar kom een kijkje nemen.

MeerBusiness Duin & Bollenstreek
MeerBusiness, de verbinder, is het unieke Duin en Bollenstreekse ondernemersplatform om voor uw bedrijf Méér Business te genereren bij ca duizenden regionale ondernemers. MeerBusiness biedt een zakelijk netwerk en business informatie, die u in staat stelt om zichtbaar en directer zaken te doen. 

Op de foto bestuurslid Deen Boogerd, kasteel jonkvrouw Suze Joukes en medewerker Copiatke:
Huys-Dever-ontvangst-laptopEerder nieuwsEen aantal weken geleden stond een oproep voor hulp in de nieuwsbrief van MeerBusiness Duin & Bollenstreek. Huys Dever was op zoek naar een nieuwe (gebruikte) laptop en een beamer. Wij weten dat de nieuwsbrief van MeerBusiness goed gelezen wordt, want binnen een dag hadden we "beet" voor Huys Dever. En donderdag 17 juni werd op feestelijke wijze de apparatuur overhandigd. Een mooie laptop, een prachtige beamer en als klap op de vuurpijl een fraaie printer. een goed begin voor Suze Joukes, de nieuwe kasteelbeheerder, die Folckert van de Veen zijn taken overneemt nu de laatstgenoemde van een welverdiend pensioen gebruik gaat maken.


Nieuws

Nieuws van 't Huys Dever

’t Huys Dever opent haar poorten, maar niet haar deuren op 24 mei de Dag van het Kasteel!
Met als thema Waterwandeling door de omgeving van Dever. Deze is nog steeds te verkrijgen voor € 2,00 in t Huys Dever.

In Zuid-Holland liggen prachtige kastelen en buitenplaatsen waaronder het mooie gerestaureerde ’t Huys Dever, te Lisse, een gerestaureerde donjon uit de 14e eeuw!

Op het nippertje hoorden we dat wij aan De Dag van het Kasteel mee konden kunnen doen, hetzij in de helaas aangepaste Covid-vorm, dus geen middeleeuwse festiviteiten en demonstraties, maar met een andere opzet in aangepaste vorm, namelijk een zeer interessante wandeling door de omgeving van Dever.

Volg de door ’t Huys Dever uitgezette Waterwandeling door de omgeving van Dever. Maak onderweg kennis met de geschiedenis van deze bijzondere plekken, prachtige villa’s etc. Ook komt u in het achterland van Dever de plek tegen waar het vermoedelijk eerdere oudere Dever heeft gestaan!

Water was heel belangrijk voor de buitenplaatsen. De slotgracht zorgde voor verdediging en de uitwateringen zorgde ervoor dat de bewoners makkelijk en snel op hun kasteel konden komen vanuit de stad. Water voor de keuken werd uit de waterputten gehaald. En de WC loosde op de gracht. Water is in een land als Nederland altijd een actueel thema geweest en zal dat ook blijven.

Veel kastelen en buitenplaatsen hebben niet alleen prachtige tuinen en bossen waar je heerlijk kunt wandelen, ook het landschap eromheen is vaak de moeite waard.

U bent van harte welkom van 10-16 uur, de routebeschrijving incl. kop koffie, thee, of limonade en koekje en de routebeschrijving zijn te verkrijgen voor € 2,50.


In het voorjaar 2020 is de nieuwe website van 't Huys Dever ontwikkeld.

’t Huys Dever is open!

Van woensdag t/m zondagmiddag van 14.00-17.00 uur zijn we zoals voorheen geopend. Vanaf 5 juni konden we gelukkig alweer heel bezoekers ontvangen.

Natuurlijk blijven we wel voorzichtig en houden we 1,5 m afstand.

Tot ziens in ’t Huys Dever!

Agenda

Dagelijks open van woensdag tot en met zondag van 14.00-17.00 uur

Datum: 03 Sep 2021,

Gesloten in verband met privé activiteit

Datum: 11 Sep 2021,

Open monumentendag

Open monumentendag
Datum: 11 Sep 2021, 14:00:00 uur

Open monumentendag

Open monumentendag
Datum: 25 Sep 2021, 14:00:00 uur

Gluren bij de Buren

Gluren bij de Buren
Datum: 09 Oct 2021, 12:00:00 uur

Gesloten in verband met privé activiteit