Menu

"Huys Dever is op Koningsdag gesloten!


"Huys Dever is op Koningsdag gesloten!


Nieuws

"Huys Dever is op Koningsdag gesloten!

Aanstaande zondag 28 januari is er in 't Huys Dever een presentatie van het werk van leerlingen van de afdeling singer-songwriters van het CONSERVATORIUM AMSTERDAM.
Kom genieten van dit jonge talent, er zijn 2 voorstellingen van ca. 1,5 uur, te weten: 16.00 uur en 19.00 uur.
De toegang is gratis, u bent van harte welkom!

Tijdens de jaarlijkse “Vrienden van Dever” middag op 14 oktober jl in ’t Huys Dever werd gevierd dat de Vrienden van Dever Stichting 60 jaar bestaat, een enorme mijlpaal. Tevens werd tijdens deze bijeenkomst de prachtige nieuwe 3D-film van het ontstaan en neergang van ’t Huys Dever voor het eerst vertoond, een prachtig stukje werk!

Het bestuur van ’t Huys Dever heeft een cheque ontvangen van RABO Clubsupport, de heer Mark van der Hulst kwam deze uitreiken namens de Rabobank.

Het jaarlijkse “Gluren bij de Buren” van 8 en 9 oktober was weer een groot succes in Lisse en zeker in ’t Huys Dever.


't Huys Dever mocht van het Lokaal Fonds Lisse een bijdrage van maar liefst €500,00 ontvangen voor het vernieuwen van de website. Dankzij deze bijdrage kunnen wij onze site moderniseren en verbeteren.
Wij zijn het Lokaal Fonds Lisse zeer erkentelijk voor deze geste en danken het Fonds voor het bijdragen aan een toekomstbestendige website van 't Huys Dever.

Don_Bosco_school-Dever-1Gedurende de afgelopen maanden mocht 't Huys Dever met regelmaat een groep leerlingen verwelkomen voor een rondleiding. De leerlingen van de Don Boscoschool konden op deze manier gevoel krijgen bij de lesstof over de middeleeuwen die in de klas werd behandeld.


Close Harmony Zanggroep Dune & Forest geeft twee kerstconcerten in ’t Huys Dever op vrijdagavond 16 en zaterdagavond 17 december om 20:00 uur. Een uniek koor op een unieke locatie! En een mooie gelegenheid om helemaal in de kerstsfeer te raken.
Dune_Forest 2022

Zaterdag 5 november
09:15 - 16:00 uur

Er worden bollen geplant, een takkenril gemaakt en wilgen geknot.
Ook leerzaam en geschikt voor kinderen!


Huys-Dever-Lisse-hout-oven10 september 2022 gaat de boeken in als een dag met een gouden randje.
Het was open Monumentendag en 't Huys Dever mocht zich verheugen op meer dan vierhonderd bezoekers die sfeer kwamen proeven in ons prachtige donjon. Er kon niet alleen van de sfeer geproefd worden maar ook van het op traditionele wijze gebakken brood uur de middeleeuwse oven van Dever.


Elsa-Mc-Taggart-&-Gary-ListerElsa McTaggart & Gary Lister spelen ze traditionele Schots/Ierse muziek, met hun eigen moderne twist.

Toegangsbord-huys-dever-ingangEr is een nieuw toegangsbord met informatie geplaatst bij de entree van 't Huys Dever.

Een mooi bericht ontvingen we deze week van de gemeente, we zijn er heel erg blij mee, wat een goed nieuws zo aan het begin van het jaar 2022.
Het College van Burgemeester en Wethouders van Lisse verlengt de subsidie voor de stichting Beheer Buitenplaats ’t Huys Dever opnieuw voor een periode van vier jaar. Het College onderschrijft hiermee het belang van de buitenplaats aan de Heereweg als cultuur-historisch erfgoed. Er zijn goede afspraken gemaakt over o.a. het beheer en de archeologische en museale taken en de cultuureducatie.


Nieuws

De tuinploeg van Huys Dever is ook de laatste woensdag nog aan het werk geweest en sloot het jaar af met een heerlijke erwtensoep!
Tuinploeg-Huys_Dever-December_2021

v.l.n.r. Deen Boogers, Bouwe de Vries, Jacques van Oeffelen, Ignus Maes, Loe de Goeij en Kees Schoorl.
Helaas konden Hans Hoes, Koos de Vreede niet aanwezig zijn.


Ook 't Huys Dever doet mee met de dahlia mozaïeken!

Dahlia-mozaiek-lisse-Dever-bollenstreek-1


Een zeer interessante wandeling door de omgeving van Dever
In Zuid-Holland liggen prachtige kastelen en buitenplaatsen waaronder ons mooie gerestaureerde ’t Huys Dever, te Lisse, een gerestaureerde donjon uit de 14e eeuw!

In het voorjaar 2020 is de nieuwe website van 't Huys Dever ontwikkeld.